BSO

   

Buitenschoolse opvang

Bij Kinderopvang Het Kalfje kunt u terecht voor buitenschoolse opvang. Opvang is mogelijk voor schooltijd (vso), na schooltijd (nso), op studiedagen en in de vakantie.

Vervoer

Als de school begint of is afgelopen, brengen/halen onze pedagogisch medewerkers of vrijwilligers uw kind(eren) met de auto of bus. Ophalen en wegbrengen is mogelijk naar de scholen in Bergentheim, Mariënberg en Beerzerveld

De vervoerskosten zijn €2,00 per rit. Voor het tweede of volgende kind binnen hetzelfde gezin, wordt 50% korting gegeven op het vervoer. Deze kosten vallen niet onder de Wet kinderopvangtoeslag. Is uw kind 8 jaar of ouder, dan mag hij zelfstandig naar de BSO komen. Daarvoor moet u wel toestemming geven.  

Vakantieopvang

Tijdens de schoolvakanties kunnen de kinderen van de BSO de hele dag bij Het Kalfje terecht. Voor vakantie bso (11 weken) heeft u een apart contract nodig (minimaal 11 dagen). De kosten betaalt u verspreid over het hele jaar. Daar krijgt u ook toeslag voor. U kunt van te voren bepalen wanneer u de dagen wilt opnemen. De dagen moeten binnen het contractjaar worden gebruikt. Als er meer opvangdagen nodig zijn, dan kan dat ook. Die betaalt u achteraf. Hierover kan ook kinderopvangtoeslag worden aangevraagd, maar dat wordt dan ook achteraf uitgekeerd.

Hele dag buitenschoolse opvang nodig buiten de vakantie om?

Als kinderen naar de basisschool gaan, krijgt u ongetwijfeld te maken met vrije (halve) dagen buiten de vakanties om zoals een studiedag van de meester of juf of de wendagen in groep 1. Ook dan kunt u voor buitenschoolse opvang bij Het Kalfje terecht, mits er meer vraag is. Buitenschoolse opvang overdag kan doorgaan als er meer dan drie kinderen op die dag aanwezig zijn. De uren betaalt u achteraf. U kunt over de uren ook kinderopvangtoeslag aanvragen, maar dat wordt dan ook achteraf uitgekeerd.

De Deel en De Hooizolder

Onze buitenschoolse opvang bestaat uit twee groepen met kinderen van 4-12 jaar: ‘De deel’ en ‘De hooizolder’. De groepen zijn gevestigd in een apart gebouw (maar op dezelfde locatie).

De BSO-ruimtes zijn voorzien van een keuken waar regelmatig koekjes of cakejes worden gebakken. Er zijn verschillende speelhoeken, een voetbaltafel en een paar luie banken om lekker een Donald Duckje te kunnen lezen. Aan de grote tafels is genoeg ruimte om te knutselen, kleuren of een spelletje te spelen. Daarnaast kunnen de kinderen naar de speciale BSO-tuin of naar het overdekte gedeelte van de schuur. Hier worden houten hutten in elkaar getimmerd of in het hooi gespeeld.

Zelf de regie

De kinderen worden van school gehaald en krijgen bij binnenkomst drinken met wat lekkers. Daarna mogen ze zelf bepalen wat ze gaan doen. Bijna alles mag, niets moet.

 

Meer info?
Bel 0523 - 25 22 52